Pracovní výročí


09. listopadu 2021

Petra Kapavíková, account manager, 15 let v RENOMIA

Do RENOMIA jsem nastoupila v roce 2006 na obchodní oddělení ostravské pobočky, kde jsem začínala jako asistentka. Postupně jsem přešla na pozici account manager a na oddělení strávila po boku Vaška Šmýry 13,5 roku. Získala jsem i díky němu spoustu cenných pracovních zkušeností a znalostí. Nicméně jsem pocítila potřebu změny a za podpory některých kolegů z pobočky i mimo ni a díky vstřícnému přístupu RENOMIA jsem přešla v březnu 2020 na oddělení péče o klienty do týmu Ládi Bordovského a Pavly Palkovské. Přestože jsem již byla znalá oboru, pracovního prostředí a systémových záležitostí, spousta věcí pro mne byla zcela nových. Přecházela jsem právě v době, kdy kvůli covidovým opatřením začínal home office, a tak získávání informací od ostatních kolegů nebylo tak operativní, ale věřím, že jsem se s tím v rámci možností zdárně poprala.

Již 4 roky věnuji prostřednictvím sociálních sítí svůj volný čas pomoci opuštěným zvířatům. Zprostředkováváme a koordinujeme pomoc nalezeným zvířatům a poskytujeme rady majitelům těch ztracených. Ve spolupráci se spolky, neziskovými organizacemi a dobrovolníky hledáme pro nalezená zvířata umístění a v poslední době vykonávám i samotnou terénní činnost zaměřenou na opuštěné a bezprizorní kočky, včetně humánní regulace jejich populace.

Mám ráda turistiku – hory a historická města, odpočinu si ale i u běžných domácích prací nebo při aktivitě na zahradě.

Roman Gašpárek, ředitel pobočky Liberec, 15 let v RENOMIA

V pojišťovnictví se pohybuji od roku 1990. Před nástupem do RENOMIA jsem pracoval jak v pojišťovnách, tak v makléřské společnosti. Do RENOMIA jsem nastoupil 1. 9. 2006 a musím říci, že roky prožité od tohoto data uběhly tak rychle, že mi to připadá jako chvíle.

Znalosti, které jsem získal před nástupem do RENOMIA, jsem využil v práci na liberecké pobočce a velkou školou mi byla setkávání s kolegy z ostatních poboček a sdílení zkušeností s nimi. Stále je něco nového, stále je co rozvíjet, zdokonalovat a vylepšovat. V tom je RENOMIA aktivní a za těch 15 let se velmi dynamicky rozvinula po všech stránkách a její hodnoty jsou stále platné a potřebné.

Spolu s kolegy se nám podařilo vybudovat pobočku, která nyní spravuje pojistné ve výši cca 212 mil. Kč. V současné době tu působí 11 kolegů, z toho dva v oddělení RENOMIA Benefit. Získali jsme významné klienty z regionu, podařilo se nám vypořádat a zlikvidovat škody např. po velkých povodních v roce 2010 na Frýdlantsku nebo po vichřici Kiril a jsem přesvědčen, že naše pobočka bude v tomto duchu přispívat ke společným cílům RENOMIA i nadále. Ostatně většina klientů, které jsme získali v roce 2006, je s námi dodnes.

Mezi mé záliby patří cyklistika, motorismus a lyžování jak sjezdové, tak na běžkách.

Ladislav Bordovský, zástupce ředitele pobočky Ostrava, 15 let v RENOMIA

Do světa RENOMIA jsem vplul ve svých 27 letech a jediné pojištění, o kterém jsem měl v té době alespoň trochu páru, bylo povinné ručení k autu. Obory, kterým jsem se věnoval během studia, mě směrovaly jinam, a pojišťovnictví rozhodně nebylo něco, o čem bych vážně uvažoval. Ale to už tak bývá…

Odpověděl jsem na jeden z mnoha inzerátů nabízejících práci v době, kdy jsem silně přemýšlel o nezbytné změně mé epizodní „kariéry“ městského úředníka. Pak proběhlo pár osobních pohovorů a najednou jsem seděl v Ostravě na Sokolské, tisknul faktury, zelené karty a „ládoval“ auta do RISu.

Bylo zvykem začínat od píky, učit se za pochodu a praxí. Těžím z toho dodnes. Těžko bych se však posunul bez podpory kolegů. Mimořádně si proto vážím všech, jimiž jsem ve firmě obklopen a za kterými dnes a denně stále chodím pro cenné rady. Protože RENOMIA, to jsou především lidé, kteří v ní pracují.

Za všechny chci zmínit mého skvělého parťáka, kterým je již mnoho let Gabka Večeřová, velké díky za podporu a trpělivost. A samozřejmě Vaška Koblihu, který mě spolu s řadou dalších kolegů zformoval do mé dnešní profesní podoby. Vašku, „éto tvoje ďélo“ :)

Renáta Bělíková, ředitelka pro partnerské spolupráce RENOMIA NETWORK, 10 let v RENOMIA

Práce v RENOMIA je můj splněný sen. Už 10 let mohu dělat práci, která mi přináší naplnění, mohu se neustále rozvíjet a něco nového se učit (někdy sice v dosti svižném tempu, ale i to odpovídá mojí povaze a zaměření).

Před těmi 10 lety jsem dostala nabídku od Kláry Kodua na pozici manažera sítě RENOMIA NETWORK a postupně s ní a s kolegy budovala dnes již největší, a troufám si říct, že i nejprestižnější síť pojišťovacích makléřů.

Několik let jsem zajišťovala servis a podporu našim členům po celé republice a navázala tak hodně přátelských vztahů jak s nimi, tak i s pojistiteli. Díky dobrému zázemí RENOMIA a skvělému týmu RENOMIA NETWORK mohu poskytovat skutečnou službu a vím, že nabízím opravdu to nejlepší na pojistném trhu. V posledních letech se zaměřuji především na oblast akvizic nových členů a strategického rozvoje sítě. Za RENOMIA NETWORK mám na starosti také kontakt se specializovanými pojistiteli.

Současně jsem „druhou nohou“ v RENOMIA, kde se ve spolupráci s Vilémem Matyášem a ostatními kolegy z týmu pro strategický rozvoj věnuji oblasti M&A se zaměřením na majetkové účasti RENOMIA. Trh se v současně době hodně mění, RENOMIA udává tempo a směr a já mohu být u toho.

Jsem ráda, že pracuji pro rodinnou firmu a jedničku na trhu a také, že mám od začátku štěstí na dobré šéfy – Kláru, Ondru a Viléma. Fakt mě to baví!

… a kromě práce mě baví i výtvarné umění, historie, moderní architektura a příroda v každé roční době.

Lucie Podráská, zajišťovací makléř, Synergy Reinsurance Services, 10 let v RENOMIA GROUP

Když jsem před deseti lety nastoupila do Synergy, nevěděla jsem o zajištění téměř nic. Vybavuji si, že když jsem poprvé uviděla zajistnou Cover Note, říkala jsem si, že se toto nemohu nikdy naučit. Postupem času jsem se vypracovala z juniorské pozice na zkušeného zajistného brokera. Během uplynulých deseti let jsme s týmem zažili krásné i smutné okamžiky. Vždy jsme ale zůstávali pozitivní a snažili se našim klientům najít nejlepší možné řešení. Dlouho jsme působili jen ve třech lidech, ale postupně náš tým začal rozrůstat, a roste i nadále.  

Ve volném čase nejraději sportuji a vyrážím do přírody. Tenis mě provází už od malička, kdy jsem hrála závodně, nyní hraji jen na rekreační úrovni pro radost a načerpání energie. A když se náhodou něco úplně nepovede v práci, člověk se může „vybít“ na tenisáku:)

Deset let uteklo hrozně rychle a mě za pár týdnů čekají mateřské povinnosti. Věřím však, že kolegové vše zvládnou a já se k nim zase za nějaký čas připojím.

Martin Ivan, ředitel likvidace škod, 10 let v RENOMIA

Je neuvěřitelné, jak čas letí. Když jsem nastupoval, tak jsem v podstatě nevěděl, co mě čeká. Měl jsem po škole a za sebou pouze jeden rok v pracovním procesu v prostředí pojišťovny, a to v oblasti likvidace retailových škod. V pojišťovně jsem nebyl úplně spokojen, hlavně proto, že jsem nebyl na straně klienta, ale spíše na druhé straně, kde jsem měl za úkol hradit pouze to, na co má klient nárok, bez možnosti pro-obchodního přístupu.Proto mě velmi zaujala nabídka práce v oddělení likvidace právě v RENOMIA. Do té doby jsem RENOMIA neznal, ale nadchlo mě, že hájí zájmy klienta a je na jeho straně, a to bylo klíčové. Byl jsem od počátku členem skvělého týmu, kde jsem se mnoho naučil, a učím se vlastně dodnes.

Měl jsem možnost se profesně posouvat, prošel jsem si několik pozic – vedoucího oddělení likvidace škod, ředitele pobočky Praha a nyní ředitele likvidace škod RENOMIA GROUP. Jsem velice vděčný za tyto možnosti se rozvíjet, každá pozice mi otevřela oči v celkovém systému péče o klienty RENOMIA. I když musím přiznat, že likvidace je mi z pohledu péče o klienty asi nejbližší. A velmi mě těší, že mám možnost pomáhat klientům, ale i kolegům z jednotlivých oddělení. Za těch 10 let, co jsem v RENOMIA, naše společnost neskutečně vyrostla a stále sílí, což mě velmi těší a jsem rád, že jsem toho součástí.

Svůj volný čas se snažím maximálně věnovat rodině (máme tři děti) a sportu (kolo, běh, túry po horách) – ideálně když to jde skloubit dohromady. Současně jsem takový „Kutil Tim“, který rád pracuje na zahrádce a nebojí se ani práce se dřevem. Tyto činnosti mne velmi baví a pomáhají mi se zregenerovat a přijít na jiné myšlenky.

Další články: